Staročeské recepty

 

Hovězí sekané řízky

Rate this Content 0 Votes
  • ¼ kg hovězího masa
  • Sádlo nebo máslo
  • Strouhanka
  • Sůl
  • Pepř
  • Mouka
  • Vejce

Jemně se useká nebo pomele čtvrt kila hovězího masa, přidá se lžička sádla nebo másla, půl lžíce strouhané žemličky, na špičku nože soli. Všechno se promíchá a udělají se z toho 4 malé, podlouhlé placičky asi na stéblo silné. Malinko se po jedné straně popráší tlučeným pepřem, obalí v mouce, omočí v rozkloktaném vejci, obalí ve strouhané žemličce a usmaží na rozpáleném sádle do červena.

Používalo se, když nebylo na řízky telecí maso, jako přílohu můžeme dát nějakou zeleninu nebo bramborovou kaši.

https://www.mrowka.cz/hovezi-sekane-rizky