Staročeské recepty

Vaření podle starých kuchařek

  • 4 roštěnky
  • Sůl
  • Pepř
  • 1 cibule
  • Petrželka
  • Mrkev
  • Celer
  • Smetana
  • Mouka
  • Kapary
  • Citronová šťáva

Čtyři roštěnky z vysokého boku se naklepou, osolí a malinko pepřem popráší a na másle se rychle po obou stranách do červena opečou. Na kastrol se dá 1 rozkrájená cibule, kousek petržele, mrkve, celeru, a když je to zažloutlé, opečené roštěnky se tam vloží, podlijí malinko hovězí polévkou a dusí se do měkka. Pak se rozkvedlá ve čtvrt litru smetany lžička mouky, roštěnky se vyndají a smetana se vlije do šťávy a nechá povařit. Omáčka se procedí, přidá se do ní lžíce useka­ných kaparů, maso se tam vloží a před tím než se má dát na stůl, zacedí se citrónovou šťávou.

Rate this Content 0 Votes