Staročeské recepty

Vaření podle starých kuchařek

  • Tučné vepřové maso
  • Krev
  • Sůl, pepř, nové koření, zázvor, majoránka, česnek, hřebíček, citronová kůra
  • Vepřový žaludek

Tučné vařené maso se rozkrájí na kousky, promíchá se krví, osolí, přidá dle chuti tlučený pepř, nové koření, zázvor, majoránka, malinko utřeného česneku, někdo dává ještě malinko hřebíčku a citrónové kůry. Dá se to do vyčištěného vepřového žaludku, tak zvaného bachoru. Zaváže se v konečku a vaří se půldruhé i dvě hodiny, podle toho, jak je velká. Vařená tlačenka se dá mezi dvě prkénka, něčím se zatíží a druhý den se může krájet na pěkné řízky. Dává se k ní na stůl ocet a pepř, někdo také dává pepř a olej.

Rate this Content 0 Votes