Staročeské recepty

 

Bramborové rybičky

Rate this Content 0 Votes
  • Zbytky masa
  • Vařené brambory
  • Cibule
  • Zelená petrželka
  • Pepř
  • Vejce
  • Sůl
  • Strouhanka
  • Mouka
  • Sádlo

Zbytečky vařeného, pečeného nebo uzeného masa se jemně usekají. Na talířek masa, se dá talířek strouhaných vařených brambor, lžička (malinko osmažené) cibule, jemně skrájené, také tolik zelené petrželky, na špičku nože pepře, jedno vejce a vše se promíchá, přisolí se dle chuti (protože zbytky masa bývají slané), přidá se dvě lžíce strouhané žemličky a tvoři se z toho pomoci mouky malé, na prst silné šištičky podobné rybičkám, které se omočí v rozkvedlaném vejci, obalí se v rozstrouhané žemličce a smaži se do červena na rozpáleném sádle.

Sádla na po­dobné smaženky nemusí být mnoho, stačí, když je na kastrole pokryté dno, a když se smaženky obrátí a osmaží, tak se sádlo upotřebí na omaštění bramborové kaše, s kte­rou se mohou osmažené rybičky na stůl podávat.

Jsou nejlepší chuti, když se usmaží a hned dají na stůl.

https://www.mrowka.cz/bramborove-rybicky