Staročeské recepty

Vaření podle starých kuchařek

  • Velká kapusta
  • Lžička soli a špetka
  • Kousek másla (jako ořech)
  • Půl lžíce cukru
  • Špetka mouky
  • Hovězí polévka

S kapusty velké a tvrdé se oberou svrchní lupeny, rozkrájí se na čtvrtky a spaří se vařící vodou, která se zasolí lžičkou soli. Na kastrol se dá asi jako velký ořech kousek másla, půl lžíce cukru a nechá se to zpěnit. Po té se na to vloží spařená kapusta, zasolí se ještě špetkou soli a přilévá se k ní po lžíci polévky a dusí se do měkká. Pak se zapráší kapusta špetkou mouky, po chvilce se k ní ještě přidá troška hovězí polévky a dá se k hovězímu masu, nebo k řízkům, také uzenky i klobásy jsou k ní dobré.

Rate this Content 1 Votes