Staročeské recepty

Vaření podle starých kuchařek

Maso kozí není tak chutné jako skopové.

Když jej chceme ale připraviti, tak se připravuje jako skopové, vždy ale je dobré, když se přidá kousek šalvěje, aby nebyla cítit kozí příchuť.

Kůzle

Kůzle se upravuje jako beránek.

Zadeček se peče. Předek se na dílky rozkrájí a smaží a nemusí se dříve vařit jako beránek, protože bývá kozlátko mladinké a propeče se snadněji.

Když se kůzle smaží v troubě, tak se lépe propeče.

Pozn. K pečenému kůzleti jsou dobré noky.

Zadělávané kůzle

Zadělávané kůzle se upraví jako zadělávané kůře a také na paprice se muže jako kuře připravit.

Kořínek a hlava z kůzlete.

Osrdí či kořínek z kůzlete se připraví jako telecí kořínek a může přidat, když se dává na stůl ještě malinko citrónové šťávy a kury.

Rate this Content 0 Votes