Staročeské recepty

Vaření podle starých kuchařek

  • Játra z králíka
  • 0,25 kg králičího masa
  • 0,25 kg tučného vepřového masa
  • 2 žemličky
  • 2-3 vejce
  • Majoránka na špičku nože
  • Pepř
  • Nové koření
  • Zázvor
  • Květ
  • Česnek

Játra z králíka se pomelou, jakož i čtvrt kg králičího a čtvrt kg tučného vepřového masa a dvě ve vodě namočené vymačkané žemličky. Osolí se to, přidají se 2 - 3 vejce, na špičku nože majoránky, pepře, malinko nového kořeni, zázvoru a květu a asi jako hrách kousek utřeného česneku.

Tře se vše na míse asi čtvrt hodiny, pak se dá hmota do vymazaného kuthanu a vaří se v páře asi půl druhé hodiny.

Jest dobrý teplý i studený.

Rate this Content 0 Votes