Staročeské recepty

Vaření podle starých kuchařek

  • 0,5 kila vepřového masa
  • Sůl
  • Cibule
  • Sádlo
  • Mletá paprika
  • Mouka

Z půl kila masa mladinkého, ne tučného, žebírek či pečínky, nechají se useknouti slabé kotletky (bývají k vidění takové mladinké kotlety v Praze u uzenáře po 16 haléřích). Každá kotletka se popráší malinko osolí a naklepe dřevěnou paličkou, přidá se půl malé drobně nakrájené cibule, asi jako malé slepičí vejce kousek sádla, na špičku nože jemné papriky a dá se smažit. Když se to začne škvařit, kotlety se popráší moukou a rychle se v tom po obou stranách osmaží. Pak se k nim přidá troška hovězí polévky a kotlety se dusí patnáct i dvacet minut. Pak se dají na ohřátou mísu, polijí se šťávou, do které se může přidat troška polévky, aby ji bylo více, jako přílohu dáme k tomu brambory. 

Rate this Content 0 Votes