Staročeské recepty

Vaření podle starých kuchařek

  • Brambory
  • Sůl
  • Vejce (4 ks)
  • Sardelky (2 ks)
  • Máslo
  • Strouhanka
  • Smetana

Vařené brambory se rozkrájí na koláčky a malinko osolí. Na deset prostředních bramborů se uvaří dvě vejce natvrdo, dvě sardelky se očisti a zbaví kostiček a na kousíčky rozkrájí. Vejce se také na koláčky rozkrájí. Vymaže se kastrol máslem, vysype strouhanou žemličkou a klade se vrstva bramborů, vejce a rozkrájených bramborů a posype se to lžičkou strouhané žemličky nebo parmazánským sýrem. Pak opět se dají brambory, vejce a sardelka, opět posype se to lžičkou strou­hané žemličky a na vrch ať přijdou brambory. Kladou se na to kousky nového másla a dále se v koflíku smetany rozkve­dlají dvě vejce a hmota se tím polije. Pak se to peče v horké troubě tři čtvrtě hodiny. Je to v dobrá večeře.

Rate this Content 0 Votes