Staročeské recepty

Vaření podle starých kuchařek

  • Zadek od králíka
  • 60g slaniny
  • Menší cibule, menší mrkev, kousek celeru, kousek kořínkové petržele
  • 60g nového másla
  • 6 zrnek pepře, nové koření, zázvor, bobkový list, šalvěj
  • 2 rajčata
  • mouka

Zadek králíka, dobře očištěný a opraný se vloží asi na 2 minuty do vařící vody. Do kuthanu se dá asi 6 dkg na kostky pokrájené slaniny, jedna menši cibule, menši mrkev, kousek celeru a kousek kořínkové petržele, vše na kostky pokrájené. Přidá se ještě k tomu asi 6 deka nového másla a nechá se to do žluta smažit.

Pak se tam vloží nasolený zadek a nechá se chvíli dusit. Polije se malinko hovězí polévkou, přidá se k tomu asi 6 zrnek pepře, nové kořeni, kousíček zázvoru, kousek bobkového listu a šalvěj.

Když začíná maso měknout, přidají se dvě rajská jablíčka a špetka mouky.

Udušený králík se pokrájí na dílky, omáčka se procedí a je hotov. Na stůl k němu dáme brambory.

Rate this Content 0 Votes