Staročeské recepty

Vaření podle starých kuchařek

Nejsou-li játra příliš tučná, očisti se od žluče a vloží se, jak se z husy vyndají, do mléka, aby zbělela. Kůžička se s nich stáhne, dá na kastrolek asi jako slepičí vejce kousek sádla a půl menši rozkrájené cibule a kmín.

Když se cibule zapěni, játra se tam vloží a duši se asi tři Čtvrtě hodiny a přidává se po lžicí horké vody, aby se nepřipálila.

Když se máji dát na stůl, dají se k nim brambory a zeli. Kdo chce mít játra upravenější, protáhne je na kousky pokrájenými lanýži.

Když jsou játra měkká, sleje se s nich zbytečná mastnota, šťáva se zapráší lžičkou mouky a pak se k tomu přidá sklenička bílého vina a troška hovězí polévky. Nechá se var přejit a podá se to na stůl.

Rate this Content 0 Votes